diumenge, 9 d’agost del 2009

APADRINAMENT DE LA FONT DEL PARADÍS







El passat dilluns 27 de juliol ,i dins els actes de la Feixina que es celebra cada any al Pla dels Socs (Deveses de Salt) en motiu de la Festa Major, es va realitzar l’acte d’apadrinament i descoberta de la placa de la Font del Paradís (obra de l’escultor saltenc Lluís Mateu) per part dels Amics de Boulimbou de Salt que s’han adherit al projecte Apadrinem escultures dels Amics de la Unesco de Girona i que durant aquest curs escolar s’ha iniciat en nombrosos centres docents i entitats de la nostra vil·la.

L’acte va ser molt interessant i emotiu doncs Pep Berga, president dels Amics de Boulimbou, va parlar dels objectius de l’associació i del motiu pel qual s’havia decidit apadrinar la Font del Paradís : per la seva simbologia arrel de la importància de l’aigua que gràcies al projecte que s’està portant a terme a Boulimbou (Senegal) ajudarà a convertir aquelles terres també en un petit paredis o si més no a fer més fàcil la vida dels habitants del petit poble senegalès. A continuació l’alcaldessa Sra. Iolanda Pineda també va parlar per felicitar als promotors del projecte hídric que s’està portant a terme a Boulimbou i bàsicament per recalcar la profunda incidència i arrelament del projecte “Apadrinem Escultures” en la vida social saltenca.

L’escultor Lluís Mateu no va poder assistir a l’acte però va fer arribar el seu testimoni i a través d’un interessant manuscrit que va ser llegit per Carme Garriga ( Coordinadora d’Apadrinem Escultures). La presidenta d’Amics de la Unesco de Girona: Sra. Dolors Reig va fer una interessant intervenció (que es reprodueix integrament a continuació)

Per finalitzar l’acte es va fer la descoberta de la placa identificativa de la Font del Paradís, a més varem gaudir d’una gran tamborinada i actuació amb música de timbals, combinant cants i danses populars del Senegal, que va anar a càrrec de membres del SENECAT.

MOLTES GRÀCIES A TOTS I A TOTES PER LA VOSTRA ASSISTÈNCIA: Ciutadans i ciutadanes, regidors i regidores, membres d’Amics de Boulimbou, d’Amics de la Unesco, de Senecat... i un gran agraïment per la Penya Blaugrana que organitzava la Feixina i molt amablement va preparar berenar per tothom!