dijous, 19 de juny del 2008

INVITACIÓ A LA PRESENTACIÓ D'UN PROJECTE SOLIDARI A MERZOUGA






TOTS ELS AMICS, COL.LABORADORS I SIMPATITZANTS D'AMICS DE BOULIMBOU ESTEU CONVIDATS A l'ACTE DE PRESENTACIÓ DEL PROJECTE DE DESENVOLUPAMENT RURAL DE LA POBLACIÓ DE MERZOUAGA (MARROC), ORGANITZAT PELS AMICS DE LA UNESCO DE GIRONA.

DATA: Divendres dia 20 de juny del 2008

HORA: a 2/4 de 8 del vespre

LLOC: al Centre Cultural La Mercè de Girona


US REPRODUEIXO LA NOTA DE PREMSA QUE SORTIRÀ DEMÀ A DIVERSOS MITJANS DE COMUNICACIÓ DE LA NOSTRA COMARCA, I US ENGRESCO A ASSISTIR A AQUESTA PRESENTACIÓ, JA QUE EL PROJECTE POT TENIR DIVERSOS PUNTS EN COMÚ AMB EL PROJECTE PROPOSAT PELS AMICS DE BOLIMBOU.

" Presentació del projecte de Rehabilitació del patrimoni històric de desenvolupament rural de la població de Merzouga, la khettara Talabbast.
Una khettara és un sistema tradicional d'irrigació. D'ençà de les pluges torrencials que van tenir lloc a finals de maig del 2006, les quals van provocar un seguit d'inundacions, les khettares de la zona de Merzouga van quedar greument malmeses.

Amics de la UNESCO de Girona, com a continuació del projecte Un gra de sorra (2003-2005), dut a terme amb l'associació cultural Taghawsa de Merzouga ha reemprès les relacions de cooperació amb aquesta zona de la província d'Errachídia, al sud-est del Marroc.

La contrapart local és l'associació Merzouga pel Medi Ambient i el Desenvolupament, amb Lahcen Ougounir i Lahcen Boujouija, president i secretari de l'esmentada associació.
  • L'objectiu general del projecte és preservar el patrimoni històric i de desenvolupament agrícola de la zona de Merzouga per a l'accés al subministrament d'aigua.
  • L'objectiu específic és millorar les condicions de vida mitjançant la rehabilitació de la khettara Talabbast de Merzouga sota un esquema de participació autòctona.

Amics de la UNESCO de Girona podrà dur a terme aquest projecte de cooperació gràcies al suport del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Girona i compta amb la col·laboració de l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, Xarxa Blau i la Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO (FCACU).

L'acte de divendres dia 20 comptarà amb la participació de Jordi Badiella, poeta i autor del recull de pensaments El te a Merzouga, els quals seran llegits en amazic, català i francès.

Hi sou tots convidats i us agrairem que en feu la màxima difusió.