diumenge, 25 de maig del 2008

26 DE MAIG : DIA DE L'ÀFRICA



Ahir es va cel.lebrar el Dia de l'Àfrica, una jornada que vol recordar la creació durant l'any 1963, de l'Organització de la Unitat Africana (OUA) a Addis Adeba (Etiopia), a la qual va succeïr en el 2002 La Unió Africana (UA).

Entre els molts reptes pendents que té plantejats el continent africà, el tema de l'educació és una necessitat vital, social i personal que s'ha convertit en un dels grans somnis a assolir.

Tot i que actualment alguns governs africans han fet de l'Educació , la seva principal arma en la lluita contra el subdesenvolupament, com podeu veure en les següents dades encara queda moltíssim per fer.

"Nou de cada deu infants accedeixen a l'Educació Primària, però només sis l'acaben i només tres adquireixen els coneixements suficients en Llengua i Matemàtiques.

El nombre de persones adultes analfebetes, segons un estudi de ADEA (Association for de Development of Education in Africa) arriba als 140 mil.lions, i 85 mil.lions són dones..."

I ja per acabar us adjunto un enllaç perque llegiu un poema dedicat a aquest màgic, bell , contradictori i explotat continent, s'anomena ÀFRICA i el nom del seu autor és Sumerio ,