dilluns, 27 d’agost del 2012

COMUNICAT SOBRE RECENTS ACTUACIONS


Benvolguts amics,

En primer lloc ens volem disculpar per la manca de comunicació dels darrers mesos. Us volem explicar que no és que no haguem estat treballant pel projecte de Boulembou, si no que hem hagut de justificar la subvenció de l’ACCD que ens varen atorgar al desembre de 2010 i que ha requerit molt d’esforç, perquè eren petites factures (no un pou o un dipòsit), que havien de ser auditades i que volíem que fossin validades per poder donar per tancada aquesta fase.

Us fem un resum des de la darrera comunicació que va ser a la primavera:  El mes de juny en Pep Berga i en Roger Mata varen viatjar a Boulembou amb l’objectiu de tancar la 3a i última fase del projecte subvencionat per l’ACCD. En Roger Mata, que feia 2 anys que no hi estava va valorar el treball com la “revolució dels melons”, ja que en aquells moments, quan encara no havien començat les pluges i és la època en que el menjar comença a escassejar, gràcies a l’hort estaven collint i gaudint de diverses fruites i hortalisses com no n’havien tingut mai: melons, síndries, albergínies i tota mena dels productes locals que encara no hem après el nom.

Com a complement de l’horta s’ha treballat un camp de plataneres, i uns quants exemplars de cítrics,  que també funciona amb rec gota a gota, però la bomba s’extreu l’aigua d’un pou de 18m. de profunditat amb energia solar.  

En aquests moments que en tot el món els preus dels aliments estan pujant molt de preu, ens fa contents pensar que a Boulembou es podran alimentar, en part, gràcies als projectes de cooperació que hi hem desenvolupat.

La situació econòmica del nostre país fa pensar que durant força temps no podrem comptar amb ajudes públiques per a Boulembou, però els projectes han de seguir funcionant, alguns s’autofinancen, però d’altres com l’escola, la “case de santé”, igual com aquí, son deficitaris.

A partir d’ara necessitarem unes quantitats fixes per continuar mantenint el projecte, esperem continuar  tenint  el vostre suport i col·laboració.  Us adjuntem un full d’alta de soci per si alguna persona propera a vosaltres també hi volgués participar.


Per acabar, us anunciem que aviat posarem en marxa un Facebook de l’associació per facilitar la participació de tots els socis.  Si tot va be, aquest hivern hi haurà un cooperant de la UdG que s’instal.larà a Boulembou i que ens anirà informant del dia a dia.

Molt bon estiu! Fins aviat!

La junta directiva