divendres, 24 de febrer del 2012

FEBRER A BOULEMBOU





Aquest mes de febrer han passat per Boulembou tres grups organitzats des d’aquí . El primer grup, que hi  va arribar la primera setmana,  es un grup de 8 turistes catalans que fent un tour pel Senegal varen allotjar-se a la casa d’amics de Boulembou, can Dinkà guiats per un amic de l’associació que hi va estar l’any passat i va engrescar una colla d’amics... amb ells podem dir que ha començat  oficialment el turisme rural a Boulembou  .
El grup de la segona setmana, l’han format 9 persones de les quals cinc no arriben als trenta anys.   Aquest grup ha centrat els esforços en treballar el terreny de l’hort perquè es pogués sembrar . Han pogut veure com el regadiu gota a gota ja estava instal·lat i funcionava. S’ha regat el terreny per poder-lo treballar , (a l’Àfrica occidental l’època de pluges es de juny a setembre) s’han retirat els tubs de gota a gota i s’ha treballat amb el tractor amb tres eines diferents els subsoladors, l’estripadora i la fresa. El Sr. Biagui  el tractorista s’anava tornant amb en Joan per aprofitar al màxim l’humitat. La gent d’allà ha vist treballar la terra d’una manera que no havien vist mai. Ells, abans  d’instal.lar el regadiu havien hagut de preparar el terreny retirant totes les rebasses i arrels, amb les seves  eines tradicionals.
El tercer grup, que acaba de tornar, han continuat preparant l’hort, s’ha organitzat el sorteig de les parcel·les  l’horta de Boulembou té uns 50.000 m2 es dir 5 Ha. Es quadrat, tancat, amb rec gota a gota i el podran treballar les 54 famílies del poble.  També s’han repartit les llavors de pastanaga, mongetes, meló, síndria, pebrot, alberginia, ceba, i moltes coses més que va donar Can Sitjà de Salt.  Es va aprofitar per posar la placa que significa la culminació del gran projecte pou-dipòsit-horta que hem fet possible amb l’ajut de molts socis i de l’Àgencia Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
En el tercer grup també hi viatjaven 2 metgesses i una infermera, que han estat visitant a la casa de la Santé tots els dies, i s’han  fet reunions i l’assemblea, i varen rebre la visita d’uns cooperants de Blanes que estan portant a terme un projecte agrícola a Kuwonku , a 1 hora  en cotxe des de  Boulembou.  En propers posts anirem completar la informació.