dissabte, 13 de febrer del 2010

NOVES NOTICIES DE BOULIMBOU







A finals del mes de gener un grup de membres de l’Associació Amics de Boulimbou van visitar aquest petit poble senegalés per visualitzar l’estat i els resultat de les accions realitzades a partir del projecte de cooperació i canalització de l’aigua que s’està portant a terme a Boulimbou.

Sembla que els resultats són sorprenents! i es pot quasi afirmar que a partir del Juliol d’aquest any 2010, els habitants de Boulimbou ja podran disposar d’aigua canalitzada i no s’hauran de desplaçar i fer grans esforços per aconseguir-la.

També cal destacar que el projecte destinat a potenciar l’escolarització dels infants de Boulimbou ha estat molt ben rebut, doncs el fet de subvencionar els materials escolars a les famílies (a moltes de les quals els suposava una feixuga càrrega) ha comportat que no hi hagués l’alt grau d’absentisme dels últims anys. En aquest moment hi ha uns 140 nens i nenes escolaritzats a Boulimbou, i al créixer la ràtio d’alumnes s’ha passat a disposar no només d’un mestre sinó de tres professionals de l’educació (pagats pel govern senegalès) i subvencionats en part pels Amics de Boulimbou.

Són moltes les bones noticies que ens han arribat a partir d’aquesta última visita a Boulimbou i que us anirem explicant i desenvolupant en aquest blog.