dilluns, 18 de maig del 2009

LA MÀQUINA PERFORADORA JA TREBALLA A BOULIMBOU!



Per fi en Xavier Juarez , membre de Geòlegs del Món que està fent una estada de sis mesos a Boulimbou per realitzar estudis, prospeccions i controlar la bona marxa del projecte, ens envia les primeres fotografies i informació ben detallada de com ha arribat i va treballant la màquina perforadora que ha de realitzar el pou.

Tot seguit podeu llegir textualment les seves paraules:

"Finalment el passat dia 7 de maig va arribar la màquina perforadora a Boulembou i el dia 9 ja estavem tots " manos a la obra".

El dia 10 ja haviem arribat a 100 metres!!! aquesta màquina va a tota velocitat.

El dia 11 vam seguir perforant fins que vam arribar a la capa que buscavem, a uns 115 metres. Aleshores vam decidir parar i fer una sèrie de proves geofisiques (diagrafies, Gamma Ray, Potencial Espontani (SP) i Resistivitat) per assegurar-nos que hi trobariem aigua

El dia 12 vam fer les diagrafies, tot i que la màquina es va espatllar i només vam poder fer la prova de Resistivitat, mala sort!

Però ja ens va servir per decidir que posariem la zona enreixada al fons del pou entre 90 i 113 m, així que dit i fet, el mateix dia vam posar el tub del pou, de PVC, i vam posar la grava que ens servirà de massis filtrant, per que el piu no s'ompli de terra.

El dia 13 vam fer el dessemvoluàment del pou per air-lifft, que consisteix en insuflar aire a pressió dins el pou per netejar-lo de fins, per que a l'hora de bombejar el pou no s'ompli de porqueria i es tapi.

O sigui que desprès de totes les vicisituds que hem passat! al final en 4 dies hem fet el pou, Alhamdulil.la!!!

Ara ens queda fer l'assaig de bombeig i instal.lar la bomba adient i ja estarà!!

Bé, ja us enviarè un escrit amb cara i ulls, però ara vull agrair-vos a tots l'esforç que heu fet per que això vagi endavant, moltes gràcies!"


MOLTES GRÀCIES A TÚ I A LA TEVA TASCA XAVIER, ESTAREM ATENTS A LE NOTICIES QUE ENS FACIS ARRIBAR DES DE BOULIMBOU.