dijous, 19 de febrer del 2009

UN GRUP DE SALTENCS VISITA BOULIMBOU












Hola a tothom! Com molts ja deveu saber ,el passat mes de gener, una expedició de saltencs formada per: en Pep Berga, la Mercé Camprubí, en Joan Vidal, en Carles Manero, en "Xicu", la Isabel Boada i en Luis Adrian van anar de viatge al poble senegalés de Boulimbou.
Un dels objectius era acompanyar a un representant de "Geòlegs del Món" ,que es quedarà a Boulimbou fins el mes de setembre, per tal de fer les prospeccions necessaries pel pou i establir totes les bases per iniciar correctament el projecte de cooperació.

Una altra questió era posar en funcionament la CASA, completament adaptada a l'entorn i a les característiques del poble, que "Els Amics de Boulimbou" han fet construir perque serveixi de vivenda als responsables o col.laboradors del projecte que hagin de fer estada a Boulimbou.

El grup de viatgers saltencs van realitzar gestions administratives complexes i d'allò més diverses per tal d'assegurar un bon començament i realització del projecte, també es van ocupar de la compra de mobiliari, estris diversos, un generador elèctric.....

Un dels aspectes més interessants va ser la tasca de sensibilització envers els habitants de Boulimbou, perque arribin a sentir-se protagonistes i s'impliquin del tot per poder assolir les fites proposades. Així es van realitzar trobades molt intenses amb els veins, els clans familiars, amb el grup de dones....

Sembla ser que va ser un viatge interessant, profitòs, plé d'anecdòtes, de records... que va servir per sembrar les llavors bàsiques del que significa cooperació i per donar el tret de sortida al PROJECTE.