divendres, 19 de desembre del 2008

PER FI TORNEM A REACTIVAR EL BLOG DELS AMICS DE BOULIMBOU!




Hola a tots i a totes ! després d’uns mesos de reflexió i silenci ... tornem a reactivar el Blog d’Amics de Boulimbou, per tal d’anar-vos informant puntualment de les diverses accions que s’han realitzat, o que des de l’Associació s’aniran portant a terme.

Us anunciem que comptem amb un bon munt d’informacions per donar-vos! Però anirem fent-ho a poc a poc i amb bona lletra... de moment us avançarem algunes noticies importants que ja anirem completant i desenvolupant en els propers dies.

La més important per tots nosaltres a nivell econòmic és el fet que “Amics de Boulimbou” en consorci amb “Geòlegs del Món” i els immigrants senegalesos que resideixen i treballen a Salt, hem rebut el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament que ens ha concedit una subvenció de 100.000 euros per poder engegar el projecte que ha d’anar conduint al desenvolupament agrícola i sostenible del poble de Boulimbou.

I potser la noticia més gratificant a nivell de difusió i suport popular al nostre projecte, és la masiva assistència, amb les aportacions i col·laboracions desinteressades de més de 160 persones (saltencs, gironins, senegalesos...) que van assistir al PRIMER CALDO DE NADAL SOLIDARI (el passat dia 12 de desembre a les nou del vespre a Can Berga). En el transcurs d’aquest sopar es va donar a conèixer el projecte, es va informar de la subvenció obtinguda i es va presentar al geòleg Xevi Juarez, que des del gener al setembre de 2009 s’instal·larà al poble de Boulimbou per realitzar tot un segui de prospeccions i estudis.

L’escalfor de l’exquisit caldo nadalenc, la carn d’olla, les mongetes, les botifarres, l’embotit, els postres casolans compartits... i sobretot el bon ambient, la solidaritat, les ganes d’ajudar i compartir amb els diversos representants del poble de Boulimbou, van guanyar la batalla a la fredor de la nit per reivindicar la solidaritat entre pobles, encara que siguin de cultures i de països molt distants.

Tothom va aportar quelcom d’allò que podia: des d’aportacions econòmiques o en espècies, el treball personal, les qualitats culinàries, les dots artístiques .. per contribuir que l’acte fos un model d’integració i solidaritat. Es van recollir 3.200 euros i un munt de somriures, complicitats i adhesions que fins i tot, van fer emocionar en PEP, el president dels Amics de Boulimbou, quan va dirigir unes paraules d’agraïment a tots els assistents.

I Ja que diuen que una imatge val més que 100 paraules, us convido a clicar en el següent enllaç perque gaudiu de la galeria d’imatges i situacions que es van viure la nit del 12 de desembre a can Berga, durant el Caldo de Nadal solidari a favor del poble de Boulimbou.